ציוד למטבחים מוסדיים

מטבחים העובדים בשירות ארגונים גדולים חייבים לייצר ארוחות ומזון מוכן אחר בכמויות ובמהירות. מטבחים אלו מספקים שירותים לחברות קייטרינג, למפעלים, לחברות הייטק ואחרות המעסיקות עובדים רבים כולל במשמרות ועוד. הם חייבים להיות מצוידים בציוד תעשייתי למזון מגוון המאפשר להם להתנהל היטב ובצורה יעילה. ציוד למטבחים מוסדיים אלו ואחרים נוספים כולל את כל הכלים הנדרשים לעיבוד מזון, לבישול, להכנת המזון, לעיטור המנות המוגשות, לאחסון, להגשה, ועוד. כמו כן, נדרש ציוד שנועד לאוורור, קירור ומיזוג המטבח, לסילוק ריחות, אדים, עשן וכדומה ובנוסף ציוד שנועד למבשלים עצמם כולל, ביגוד ומדים, סינרים, אביזרי מגן, כפפות ועוד.


עיבוד, חיתוך, ריסוק, ערבול והכנת האוכל באופן כללי נעשים במגוון רחב של מכשירים וביניהם: מיקרוגלים גדולים, תנורים ומכשירי אפייה אחרים, גזי בישול ומשטחי צלייה אחרים, גרילים, צ'יפסרים גז ומטגנות שמן, בלנדרים ומרסקי קרח, מיקסרים, מכונות לייצור פסטה, מעבדי מזון, מטחנות בשר ועוד. כל המכשור הנ"ל מגיע במפרטים שונים ובעיקר נבדלים בגודל וביכולת תפוקה. לאחסון משתמשים במקררים, מקפיאים, ארונות מיוחדים ועוד. בנוסף יש צורך במכונות להכנת משקאות חמים וקרים כמו: מסחטות מיץ לירקות ופירות מכונות לברד, מילקשייק, להכנת קפה לסוגיו ועוד.

ציוד למטבחים מוסדיים מבוסס רבות על מכשור חשמלי המסוגל לעבד ולהכין במהירות ויעילות כמויות גדולות של מזון. לצידם, עושים שימוש בכלים מגוונים ידניים אחרים: סכינים ומכשירי חיתוך אחרים, מרקיות, קערות, סירים, כלים להגשה, כלי אחסון ושטיפה, עגלות לסלי כוסות, מייבשי כלים ועוד. כלים רבים אלו עשויים מחומרים חזקים העמידים למים דוגמת: נירוסטה, פלסטיק ועץ. לקירור ומיזוג משתמשים במזגני קיר, מאווררי תקרה, ועוד. בנוסף להם, יש צורך במנדפים שאף הם נועדו לפינוי עשן, אוויר דחוס, אדים ועוד. מומלץ לקבל ייעוץ ושירות ממומחים לאספקת ציוד למטבחים.