אריזות לתעשיות המזון

מוצרי מזון מיועדים לקהל צרכנים רב. הרוב הגדול שלהם הם הצרכנים הפרטיים הרוכשים אותם בחנויות ובסופרמרקטים למיניהם, באתרי אינטרנט, בשווקים ובמקומות נוספים. אחרים מיועדים לסיטונאים, ליצרנים ולמשתמשים אחרים. מרבית סוגי המזון מועברים הלאה באריזות שונות. צורת האריזה נקבעת על פי סוג המזון, קהל היעד, מצב הצבירה שלו וכדומה. תפקידה העיקרי של האריזה היא הגנה מפני טלטולי הדרך, אבל תפקידים נוספים הם מניעת חדירת בקטריות, חמצן ומזיקים אחרים. אריזה יעילה מאפשרת נוחות בהובלה ובאחסון, ועיצוב נאה תורם לפרסום התכולה בצורה אטרקטיבית ועוד.

אריזות לתעשיות המזון

 אריזות לתעשיות המזון מיוצרות עבור מגוון רחב של מוצרים. יש כאלו נועדו למזון קפוא, למזון מצונן ולמזון בטמפרטורת החדר. אריזות אלו מיוצרות, לרוב, מניילון עבה. מזון קפוא ומצונן נארז בואקום כדי למנוע חדירת חמצן ובקטריות. הניילון עצמו הינו חומר אריזה אשר אינו פוגע במזון והוא אינו מפריש חומרים מזיקים למזון עצמו. הוא מיוצר בדרגת עובי מתאימה חזקה דיה למניעת דליפה וקריעה ותפקידו הוא, בין היתר, לשמור על אורך חיי המדף של המוצר.

חומרים אחר לאריזת מזון הוא הנייר לסוגיו, החל מנייר עבה ומעובד שנועד לאריזת מוצרים בתפזורת, וכלה בקרטון להכלת מוצרי מזון מוצקים. הפלסטיק נועד לאריזת ירקות ופירות, עוגות ומוצרים אחרים, בד – למוצרי קטניות ולמוצרים בתפזורת. זכוכית – הנחשבת לאריזה מעט יוקרתית יותר, מתכת קלה המתאימה בעיקר למוצרי מזון מוצקים.  עץ – שהינו יוקרתי יותר ומיועד, בין היתר, למוצרי מזון מיוחדים. אריזות לתעשיות המזון מגיעות במגוון רחב של גדלים וצורות. יש מרובעות, עגולות, מלבניות וכדומה. ניתן למצוא מגוון רחב של סגרים – חד פעמיים, כאלו שמתאימים לפתיחה וסגירה נוספת, בטיחותיים ועוד. מכונות אריזה ומילוי מיוחדות מייצרות את כל האריזות הללו במגוון שיטות.

דילוג לתוכן