מיון אופטי

מוצרי מזון רבים נמכרים באריזות מיוחדות וסגורות שחלקן הן הרמטיות. חלק מהמוצרים הללו הם ירקות ופירות אשר מגיעים מהשדות והמטעים וחייבות לעבור תהליך מורכב. במסגרתו הם או חלקם עוברים עיבוד הכולל שטיפה ומיון. המיון נועד לוודא שהם בגודל המתאים, שהם ללא פגם וכדומה. מכונות משוכללות ומודרניות מסוגלות לבצע מיון אופטי המבוסס על מערכת בעלת חיישנים שונים המסוגלים לזהות עצמים על פי צבע, סוג החומר מהם הם עשויים, הרכב כימי ועוד.

במכונות המודרניות יש מסננות המסוגלות לזהות ולהפריד על פי חומר וצבע בצעד בודד. התהליך בכל מכונה כזאת מובנה. קיימת קודם הפרדה מקדימה הנעשית על ידי מנגנונים של מפרידים בליסטיים, מסנני דיסק או כוכב, ולאחר המיון הראשוני הנ"ל, מגיעים המוצרים אל החיישנים המותקנים מעל רצועת ההפרדה.  הם מבצעים את המיון העדין הנוסף בצורה מושלמת. מערכת רוטטת כזאת מאופיינת  באספקת זרם הזנה קבוע המפוזר באופן אחיד לכל רוחב רצועת ההפרדה לטובת מיון יעיל.

מכונות מיון אופטי נעזרות בטכנולוגיה היכולה לזהות את משקל הירק או הפרי הנארזים, וכך, מתקבל מיון יעיל ומדויק. הפירות עוברים על מסוע בעל נקודות יציאה רבות היכולות להיות בין 8 ל 16נקודות. הפירות נפלטים מהמסוע למגשים המתאימים על פי הנחיית המערכת המיון הממוחשבת האופטית. המערכת הנ"ל מבוססת על מיקרו מחשב המיועד למשימות אלו הממיין במהירות  כמויות גדולות של מוצרים חקלאיים. המיון הקפדני מאפשר ייצור אריזות הומוגניות של ירקות, פירות ומוצרים אחרים, מה שמאפשר קביעת מחיר נאה לכל אחת. כל מפעל או בית אריזה יכול לבחור את המכונה המתאימה ביותר לפריטים אותם צריך למיין, ובאופן כללי, לצרכיו. ניתן להזמין מכונות מיון אורגניות ובנויות או להתאים אחרות בתכנון מיוחד לטובת צרכי המקום.

 

 

דילוג לתוכן