מפעלי מזון

מזון מעובד וטרי נצרך על ידי כולם. כל סוג של מזון המגיע לשווקים ולחנויות והנצרך בכמות רבות חייב לעבור איזה שהוא טיפול. זאת החל מקטיף הפרי או חליבת הבהמה ועד לצריכתו על ידי האדם. מפעלי מזון לסוגיהם מטפלים במזון בשלבים שונים. יש בתי אריזה שממיינים את הפירות והירקות, יש מחלבות ומשקים חקלאיים אשר חולבים את הפרות ואת הבהמות האחרות וממלאים את האריזות השונות ועוד. יש מפעלי מזון אשר מעבדים מזון טרי לסוגיו ומכינים ממנו מאכלים, ומוצרי מזון מעובדים.

מפעלי מזון

כל העסקים והמפעלים הללו עושים שימוש במכונות מזון מגוונות. כאשר מדובר על מוצרי מזון טריים שאינם מבושלים וכדומה, אז מתכוונים למכונות למיון, לחיתוך ירקות, לשטיפת ירקות ופירות, למשיחת דונג על תפוחי עץ ועוד. לצד המכונות הללו ניתן למצוא מכונות למילוי אריזות שונות העשויות מחומרים דוגמת: פלסטיק, נייר וקרטון, ניילון, בד, מתכת, זכוכית, ועוד. הן מגיעות באריזות מגוונות ובצורת בקבוקים, שפופרות, גביעים ועוד. המכונות הללו גם סוגרות את האריזות מדביקות תוויות, מוסיפות כיתוב ועוד. בקטגורית האריזה ניתן למצוא מכונות פלו פאק, מכונות שרינק וכדומה.

מפעלי מזון המייצרים מזון מעובד משתמשים, בין היתר, במכונות מסוג שונה. כאן יש מכונות לחיתוך, לערבול, ללישת בצק, לעיבוד מזון, לקילוף ירקות, להכנת פסטות, למילוי נקניקיות, לפריסת בשר וגבינה, להסרת קוצים, להכנת קציצות והמבורגרים, לבישול, לאפייה, לטיגון, לצלייה ועוד. השימוש בכל המכונות בלי יוצא מהכלל מייעל מאוד את העבודה וחוסך כוח אדם, זמן וטרדות רבות. האוטומציה שלהן מביאה לתוצאות מעולות ומוצר המזון הסופי נאה, איכותי וארוז היטב. כך, הדרך לליבו של הצרכן מתקצרת. רבים משתמשים במוצר מזון מעובדים וחוסכים לעצמם זמני הכנת בישול יקרים. מומלץ לרכוש מכונות אלו אצל משווקים בעלי מוניטין.

דילוג לתוכן