בית אריזה

ירקות ופירות נמכרים בתפזורת או באריזה העשויה ניילון, פלסטיק וכדומה. רבים מהצרכנים המודרניים מעדיפים לרכוש את המוצרים האלו כשהם ארוזים, והסיבה  העיקרית לכך היא שהם נקיים ושטופים, ממוינים, וארוזים היטב, ולעיתים, באריזת ואקום. כך הם יכולים לקבל סחורה איכותית ולהשתמש בה להכנת אוכל, בישול, אפייה וכדומה.  רכישה בתפזורת של פירות וירקות וגם של ירק לסוגיו כרוכה בזמן ומאמץ רבים יותר, ולעיתים, האיכות טובה פחות. בתי אריזה מקצועיים הם אלו אשר אורזים את המוצרים הללו, ולשם כך, נעזרים במכונות מסוגים שונים.

בית אריזה

תהליך האריזה הינו מורכב וכולל מספר שלבים. המוצרים מגיעים לבית האריזה בתפזורת ויש צורך לשטוף את מרביתם. קיימות מכונות לשטיפת ירקות תעשייתיות בעלות תפוקת עבודה רבה. מכניסים את המוצרים לתוך מיכל והם מוסעים על מסוע שם הם נשטפים. השלב הבא הוא מיון והוא נעשה בעזרת מכונות המסוגלות למיין את המוצרים על פי משקל ועיבוד תמונה. המוצרים עובדים על מסוע בעל פתחי יציאה למגשים. המשוכללות הן בעלות 8 ל 16 פתחי יציאה. במכונות רבות קיימת אופציה לריסוס שעווה כמקובל אצל תפוחי עץ. בסוף התהליך אורזים את הסחורות באריזות בגדלים שונים.

בית אריזה מודרני מחזיק מכונות מסוגים שונים שכולן אוטומטיות או חצי אוטומטיות המסוגלות לתפוקת עבודה רבה. העובדה הזאת תורמת ליעילות מרבית וחוסכת כוח אדם, שעות עבודה מיותרות, מאמץ ובעיות אחרות. השורה התחתונה היא חיסכון בכסף. בנוסף למכונות הללו, יש צורך בחדרי קירור גדולים, במלגזות ובציוד שינוע אחר להעברת הסחורות הארוזות בקרטונים, במיכלי פלסטיק ובשיטות אחרות. חברות רבות מתמחות בתכנון והקמת בתי אריזה מודרניים אשר יפעלו ביעילות ובמקצועית מרבית. כך, ניתן יהיה לדחוף כמויות של ירקות ופירות רבים לשוק במחירים מוזלים, יחסית.

דילוג לתוכן