מכונות לתעשיית המזון

מוצרי מזון נצרכים על ידי אנשים כשהם טריים או מעובדים. יש מזון שנאכל טרי דוגמת פירות וירקות, יש מבושל, אפוי, מאודה, צלוי ועוד. טיפול ועיבוד המזון נעשה מהרגע בו קוטפים את הפרי, חולבים את הבהמה וכדומה ועד שהוא נאכל. לאורך כל התהליך הזה עושים שימוש במכונות מגוונות, זאת, כמובן, לצד טיפול ידני. מכונות לתעשיית המזון מותאמות לפעולות שונות. חלקן אוטומטיות לחלוטין, אחרות חצי אוטומאטיות. האוטומטיות הינן מהירות ויעילות מאוד ובעלות תפוקת עבודה גבוהה.

מכונות לתעשיית המזון

ניתן למצוא קטגוריות שונות של מכונות לטיפול במזון. עיבוד וטיפול ראשוני בפירות וירקות ומוצרים מן החי נעשה על ידי מכונות מיון, חיתוך ירקות, שטיפת ירקות, חיתוך מוצרי בשר קפואים ודגים ועוד. מכונות אחרות מיועדות למילוי אריזות העשויות מחומרים שונים דוגמת: פלסטיק, ניילון, זכוכית, מתכת, בד, עץ ועוד. קיימות מכונות אריזה כמו: פלופאק ושרינק שעוטפות מוצרים בניילונים נצמדים ואחרים, ומכונות לאריזת מוצרים בואקום, מכונות לייצור קרטונים, למילוי בקבוקי פלסטיק ועוד. את כל אלה ניתן למצוא בבתי אריזה, במפעלים להכנת מוצרי מזון ועוד.

מכונות אחרות נועדו להכנת מזון. יש לחיתוך, ללישת בצק, לערבול חומרי  מזון שונים, לפריסת מוצרי גבינה, בשר, לחמים ועוד, להכנת פסטה, למילוי נקניקיות, להסרת קוצים מדגים, לקיצוץ וקילוף ירקות, לטחינה, לעיבוד מזון, להכנת קציצות בשר והמבורגרים, להכנת קוביות קרח ועוד. רבות מהן מצויות במטבחים תעשייתיים, במסעדות, במפעלי מזון וכדומה. מכונות לתעשיית המזון מייעלות מאוד את הטיפול בו. האפשרות לעשות שימוש בהן מקצר זמני עבודה, חוסך בכוח אדם ומביא לתוצאות מעולות. הצרכן הסופי נהנה משפע של מוצרי מזון ארוזים ואיכותיים ומקצר לעצמו את משך הכנת המזון. מומלץ לרכוש מכונות אלו אצל משווקים היכולים לייעץ, ולספק אותם תחת אחריות יצרן. 

דילוג לתוכן