מכונת מיון

מוצרי מזון נמכרים בשווקים ובחנויות השונות במגוון צורות. המקובלות ביותר הן בתפזורת ובאריזות. מבין מוצרי המזון הבולטים הניתנים לאריזה ניתן למצוא את הפירות והירקות למיניהן. צרכנים רבים מעוניינים לרכוש אותם ארוזים בגלל סיבות רבות. תהליך האריזה כולל שטיפת ירקות ופירות שונים, מיון ואריזה בשיטות שונות כולל בוואקום. כך הם ירכשו מוצרים איכותיים, נקיים ומוכנים לשימוש.  העיבוד שלהם בבית יהיה מינימאלי ויחסוך זמן. למעשה, הם מגיעים כשהם מוכנים לבישול, לאפייה, לצלייה וכיוצא בזה.


מכונת מיון

כל מוצר כזה נארז בסוף תהליך הכולל שטיפת חלק מהמוצרים וגם מיון קפדני ומיוחד  באמצעות מכונת מיון אוטומטית אשר פועלת ביעילות ובמהירות רבה מאוד. ניתן למצוא מכונות  המיועדות למיון פירות וירקות מגוונים. הן נבדלות ביניהן בגודל, במפרט ובתפוקת העבודה שהן מספקות. רבות מהן מותאמות ספציפית לפירות וירקות עגולים דוגמת תפוחי עץ, אפרסקים, פירות הדר וכדומה. מכונה מתקדמת כזאת אף מרססת בשעווה תפוחי עץ. השעוה תורמת לשמירה על הפרי ומגדילה את זמן המדף שלו.

ככלל, הטכנולוגיה המודרנית מבצעת מיון על פי תמונה ומשקל. ומאפשרת דיוק מרשים מאוד.  תהליך המיון נעשה בעת שהפירות עוברים על מסוע בעל נקודות יציאה רבות. במכונות משוכללות קיימים בין 8 ל 16 נקודות יציאה. הפירות הנשפכים מהמסוע למגשים מחולקים על פי עיבוד תמונה ומשקל, וכן, על פי  צבע, ולחות. מה שמאפשר מיון בררני ויעיל. המיכון האוטומטי אשר נעשה בעזרת מיקרו מחשב מאפשר  מיון כמויות רבות של מוצרים חקלאיים. התפוקה תורמת לעבודה מהירה וחסכונית. מכונת מיון חייבת להיות מותאמת לצרכי בית האריזה ו/או המפעל. אצל משווקים בעלי מוניטין ניתן לקבל ייעוץ ולמצוא מבחר גדול. אצל רבים מהם ניתן גם להזמין מכונות מיון המותאמות באופן המרבי  לצרכים.

דילוג לתוכן