ציוד למטבחים

מטבח תעשייתי חייב לעבוד בתפוקה גבוהה וביעילות על מנת לעמוד בקצב ייצור מזון רב בזמנים קצרים מוגדרים. בנוסף, יש צורך להגיש את האוכל החם המוכן בפרק זמן קצר. משום כך, הוא אמור להיות מצויד היטב בציוד רב ומגוון שחלקו נועד לאחסון, להכנה, לבישול, להגשה ועוד. במטבח מבצעים עבודות עיבוד מזון, משתמשים במים רבים, מבשלים אוכל שמעלה אדים, ריחות ועוד, ומשום כך, יש צורך שהכלים ומשטחי העבודה יהיו עמידים ללחות ומים, יהיו נוחים לעבודה אינטנסיבית, וכל החלל מאוורר ומקורר.

לצורך הכנת האוכל קיים מגוון מוצרים ומכשירים וביניהם: תנורי אפייה, גזי בישול, גרילים, מיקרוגלים תעשייתיים, צ'יפסרים גז ומטגנות שמן, משטחי צלייה גז, מכשירים לאפייה, בלנדרים ומרסקי קרח, מיקסרים, מכונות לייצור פסטה, מעבדי מזון, מטחנות בשר ועוד. כל המכשור הנ"ל מגיע במגוון גדלים ובמפרטים שונים. בנוסף, יש צורך במקררים, במכונות להכנת משקאות חמים וקרים כמו: מכונות לברד, מילקשייק, מסחטות מיץ גזר, תפוזים וכדומה.

ציד למטבחים כולל שפע של מכשור חשמלי. הוא נועד להכנת כמויות גדולות של מזון באופן מהיר, לדוגמה במפעלי מזון. בנוסף, יש צורך בכלים מגוונים להכנת האוכל ובין היתר: סכינים, מרקיות, קערות, סירים כלים להגשה, כלי אחסון ושטיפה, עגלות לסלי כוסות, מייבשי כלים ועוד. כלים רבים אלו עשויים מנירוסטה, פלסטיק ועץ העמידים למים ולחות. במטבחים מתבצע בישול מגוון שבעקבותיו עולים לחלל האוויר עשן, אדי בישול, ריחות ועוד. יש צורך לפנות את כל אלו ולקרר ולמזג את החלל הלוהט. קיימים מפוחים ומערכות ליניקת אוויר מסוגים שונים. בנוסף להם, יש צורך במנדפים שאף הם נועדו לפינוי אוויר דחוס, וכן, במאווררים ובמערכות מיזוג אוויר המותאמים לצרכי המקום. מומלץ לקבל ייעוץ ושירות ממומחים לאספקת ציוד למטבחים.

דילוג לתוכן