דיפ פריז

דיפ פריז, או בשמו הישראלי, מקפיא, הוא מוצר חשמלי חשוב שרבים רוכשים אותו. החיים המודרניים אינטנסיביים ורבים עסוקים עד למעלה מהראש בניהול בית, בקריירה, בטיפול בילדים, ולעיתים, בהורים מבוגרים, וכך קורה שזמנם יקר. אחת הדרכים להתמודד עם הזמן הוא בנושא האוכל, וכאן נכנס לתמונה הדיפ פריז. ניתן להקפיא בו אוכל מבושל, ירקות ופירות קפואים ומיני מוצרים שטוב לאחסן בהקפאה כמו: גרעינים ובוטנים, קטניות ועוד. כך ניתן לבשל כמויות בבת אחת, לחלק למנות, בנוסף, ניתן לקנות אוכל מוכן, וכמובן, ירקות ופירות נקיים ומעובדים כשהם קפואים. מוסדות גדולים כמו מסעדות פונים למומחים שיעשו עבורם בניית חדרי קירור תעשייתיים המשמשים כדיפ פריז גדול.

כאשר מבקשים להשתמש במוצרים הללו, אז כל מה שיש לעשות הוא להפשירם, לחממם במיקרו גל וכדומה. הפתרון יעיל עבור משפחה עם ילדים המגיעים מבית ספר, כאשר אין כוח להכין אוכל ובמקרים נוספים. ירקות קפואים הינם מעובדים, כלומר, שטופים, ממוינים, חתוכים וכדומה. כל מה שיש לעשות הוא לבשל אותם. החיסכון במאמץ ובזמן הינו רב. ניתן למצוא מגוון מקפיאים בגדלים שונים ובתפוקת קור משתנה. יש גבוהים, נמוכים, צרים, עומדים, שוכבים ועוד. כל לקוח יבחר דיפ פריז המתאים לצרכיו ולטעמו.

ניתן למצוא שני  סוגים: נו פרוסט ודה פוסט. דה פרוסט הינו הפשוט יותר והבעיה עימו היא שנוצר קרח בתוכו לאורך זמן בגלל שהאוויר הנכנס אליו קופא. לכן, כאשר כמות הקרח בו גדלה יש צורך להפשיר אותו. במקפיא נו פרוסט הבעיה אינה מתרחשת בגלל שיש גוף חימום שאחראי להמיס את הקרח אחת לכמה שעות. הוא יקר יותר אבל התקלות בו מרובות מהאחר. כאשר רוכשים מקפיא כדאי לוודא שהמגירות שלו מסיביות. בנוסף, כדאי שיהיו בו זמזם המתריע כאשר הוא אינו סגור הרמטית, וכן, תאורה פנימית. בין אם מדובר בדיפ פריז ביתי או בבניית חדר קירור מומלץ לרכוש ממשווק בעל מוניטין אשר מספק גם שירותי תחזוקה ותיקונים.

דילוג לתוכן