מכונת שטיפה לירקות תעשייתית

פירות וירקות נמכרים בשתי שיטות: בתפזורת ובאריזות. צרכנים רבים מעדיפים לרכוש ירקות ופירות מסוימים באריזה מתאימה שחלקה הינה אריזת ואקום הרמטית השומרת על טריות המוצר. אריזה כזאת מונעת חדירת חמצן ובקטריות, ולכן, תורמת לאורך חיי מדף ארוכים יותר מהרגיל. לפני האריזה הסופית שוטפים את הירקות והפירות (שניתן לשטוף), מיבשים אותם וממיינים. כך מגיע מוצר קצה ממוין, ללא פגמים. היתרון לאנשים המכינים את האוכל הוא בחיסכון זמן יקר בעיבוד המזון הנ"ל. כך, במהירות וללא שהיות ניתן לחתוך אותו, לבשלו, להקפיץ, לצלות, לאדות, לטגן ולעבד בכל דרך נראית. החיסכון בזמן יקר גורם לכך שיותר ויותר ממוצרים אלו נמכרים באריזות, ורבים מוכנים לשלם יותר עקב כך. בתהליך עיבוד הירקות יש צורך בשלב חשוב של שטיפת הירקות אותו עושים באמצעות מכונה לשטיפת ירקות תעשייתית.

מכונה לשטיפת ירקות תעשייתית

קיימות מכונות רבות בשוק הנבדלות ביניהן בגודל (על פי ליטרים), במפרט ובתפוקות העבודה שלהן.  עקרון הפעולה של כולן דומה והן מותאמות לשטיפת ירקות צפים או שוקעים. המוצרים מוכנסים למיכל גדול ונשטפים באמצעות זרמי מים עזים. יש מכונות עם מנגנונים המסוגלים ליצור ערבול מים כדי לקבל הפרדה טובה יותר של החול והאבק ולייצר שטיפה איכותית. למיכלים יש מסועי יציאה וברטוריים, מערכות לניקוי עצמי, מיכלים תחתיים ללכלוך עם מסננים ומנגנונים המיועדים לשליטה על מהירות ועוצמת הערבול. במשוכללות שביניהן יש תוספות משמעותיות כמו: מערכות סינון חרקים כפולה, מערכות אוויר ג'קוזי, מסועי יציאה קופצים עם מפוחים שואבי נוזלים, מערכית לניהול חיסכון במים, מערכות קירור אמבט השטיפה ועוד. כל מכונה לשטיפה ירקות תעשייתית מותאמת לסוג המוצרים אותם יש לשטוף, ובאופן כללי, לצרכי הבעלים. ניתן לקבל ייעוץ ולרכוש מכונה כזאת ומוצרים אחרים אצל משווק המתמחה בתחום.

דילוג לתוכן