מכונות חיתוך בשר

עיבוד מזון כולל מספר דרכים ושיטות. חומרי הגלם מגיעים בעיקר מהחי והצומח ויש צורך לחתוך, לרסק, למעוך, לקלף ולעבד אותם בצורות נוספות. במטבחים, מסעדות, בתי קפה, מפעלי ייצור מזון ובאתרים אחרים יש צורך לעשות את כל העבודה במהירות וביעילות. משום כך, כולם חייבים להצטייד במכונות המיועדות למטרות אלו. כל אחת למטרתה ובהתאם למשימות שיש לבצע. מכונות חיתוך בשר נועדו לחתוך בשר נא קפוא או מצונן, ובנוסף, מוצרים המוכנים מבשר מעובד כמו נקניקים, נתחים מעושנים ועוד.


ניתן למצוא מכונות חיתוך בשר המיוצרות במפרטים שונים הנבדלים ביניהם בגודל, במשקל, בתפוקת העבודה ובהספק שלהן ועוד. הגדולות מיועדות למפעלי מזון המעבדים כמויות בשר עצומות באולמות הייצור שלהם. ניתן להניחן על רצפות, משטחים מוגבהים או שולחנות עבודה מותאמים. הקטנות יותר מיועדות למעדניות, מסעדות, אטליזים ולאתרים אחרים המוכרים על פי משקל. הבשר המבוקש נחתך במכונה, נשקל ונארז מול עיני הקונה. לקוחות רבים מעדיפים לרכוש בצורה כזאת על פני מוצרים ארוזים באריזות ואקום מסיבות שונות, וביניהם המחיר הנוח יותר.

מכונות חיתוך בשר פועלות בדרך דומה. הן יכולות להיות אוטומאטיות, ידניות או חצי אוטומאטיות. את הגוש ממנו פורסים מניחים על מגש המותקן בזווית אל מול הסכין החותכת. קיימת טבעת בטיחות השומרת על אצבעות הידיים. ניתן לכוון את המכשיר כך שיחתוך פרוסות בעובי הרצוי. קיימות מכונות היכולות לפרוס עד כ50 מ"מ. המכונות החזקות מגיעות עם מנועים המסוגלים לפעול ברציפות ללא מאמץ ועם הנעת גיר. וכל האלמנטים האלו תורמים לתפוקת עבודה גבוהה. מומלץ לרכוש מכונות חיתוך בשר ומכונות מזון אחרות נוספות אצל משווקים בעלי שם שיש ברשותם מערך יעיל המספק שירות מקיף לכל לקוח ותיק או חדש. השירות כולל גם תיקונים נדרשים.

דילוג לתוכן